Sajtos gnocchi

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Sajtos gnocchi
sajttejszínes gnocchignocchis receptgnocchi

Hozzávalók:

    • 50 dkg gnocchi
    • 3 dkg vaj
    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 4 evőkanál reszelt sajt
    • bazsalikom
Bevásárlólista nyomtatása
Az olasz szó eredetileg a nocchio (fabütyök) szóból eredeztethető, és Itáliából indult világhódító útjára. Úgy tartják, Rómában egykor a csütörtök volt a gnocchi-nap – ekkor került a családi és a vendéglők asztalaira, megelőzve a pénteki halnapot.

Elkészítés menete:

1.
A főzőtejszínt rálocsoljuk, a sajtot ráreszeljük és a maradék vajat rámorzsoljuk.
2.
180 °C-os sütőbe (légkeveréses sütőben 165 °C) toljuk, és kb. 15 percig sütjük.
3.
Bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk, mellé salátát kínálunk.
4.
A tésztát sós, forró vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és kivajazott tűzálló tálba tesszük.