Sajtos, tejszínes omlett

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Sajtos, tejszínes omlett
Sajtos tojáslepénySajtos omlettomlett tejszínnelhétköznapi

Hozzávalók:

    • 6 tojás
    • 100 gParmalat főzőtejszín
    • 1 evőkanál finomliszt
  • a tetejére

    • reszelt sajt
    • olvasztott vaj
  • a sütéshez

    • 2 ek olaj
Bevásárlólista nyomtatása
Az omlett a rántottától leginkább abban különbözik, hogy kevés liszt is van benne, illetve a felvert tojásfehérjétől sokkal könnyebb.

Elkészítés menete:

1.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
2.
Majd a tojások sárgáját és a főzőtejszínt belekeverjük, a lisztet beleszórjuk, és megsózzuk.
3.
Ebből a mennyiségből az olajon négy lepényt sütünk, egymás után, lehetőleg teflonserpenyőben. Amikor az egyik oldal szépen megpirult, lapáttal, egy mozdulattal megfordítjuk, hogy az omlett egyben maradjon, úgy pirítjuk meg a másik felét is.
4.
Sütés után forró tálra vagy tányérra csúsztatjuk, reszelt sajttal meghintjük, majd félbehajtjuk, a tetejét olvasztott vajjal meglocsoljuk, és ismét reszelt sajt kerül rá. Az omlettet félbehajtás előtt meg is tölthetjük.