Sajtos-zöldséges tészta

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Sajtos-zöldséges tészta
Top receptektészta receptSajtos zöldséges tészta receptZöldséges-tejszínes tészta Receptekzöldséges tészta ReceptekSajtos tészta Recepteksajtos tésztaTésztafélékzöldséges tészta

Hozzávalók:

    • 25 dkg penne tészta
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 vöröshagyma, apróra vágva
    • 25 dkg gomba, szeletekre vágva
    • 3 dl zöldségalaplé
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 2 sárgarépa, megtisztítva és karikákra szeletelve
    • 40 dkg brokkoli, rózsáira bontva
    • 200 mlParmalat főzőtejszín
    • 1 csokor bazsalikom, finomra aprítva
    • 5 dkg reszelt sajt
    • őrölt fekete bors
    • 5 dkg reszelt parmezán
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tésztát a szokásos módon lobogva forró, sós vízben kifőzzük. Az olajat megforrósítjuk, majd a hagymát és a gombát megpirítjuk benne.
2.
Sózzuk, borsozzuk, majd az alaplével és a borral felöntjük.
3.
A sárgarépát és a brokkolit beletesszük, és lefedve puhára pároljuk.
4.
A Parmalat főzőtejszínt, a resuelt parmezánt és a bazsalikomot belekeverjük.
5.
Végül a tésztát beleforgatjuk, és a reszelt sajttal meghintve tálaljuk.