Sajtos-tejszínes szarvacska

Feltöltő: Parmalat
haladó szakácsoknak
Sajtos-tejszínes szarvacska

Hozzávalók:

    • 50 dkg szarvacska tészta
    • 30 dkg füstölt kolozsvári szalonna
    • 30 dkg zöldborsó
    • 1 nagy fej hagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 evőkanál liszt
    • 3 dl húsleves
    • oregáno
    • bazsalikom
    • bors
    • 3 dlParmalat főzőtejszín
    • 20 dkg füstölt sajt
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tésztát a szokások módon megfőzzük, leszűrjük.
2.
A raguhoz megpirítjuk az apróra vágott hagymát a csíkokra vágott szalonnával.
3.
Hozzáadjuk a fokhagymát, a sót, borsot, a zöldfűszereket és a borsót.
4.
Átpirítjuk, majd megszórjuk egy kanál liszttel, 1 percig pirítjuk.
5.
Felöntjük a húslével, és 15 percig főzzük kis lángon. Időnkét keverjük meg, nehogy leragadjon.
6.
Mikor megpuhult a hagyma és a borsó, adjuk hozzá a lecsöpögtetett tésztát, öntsük rá a tejszínt, és rottyantsuk össze 3-4 perc alatt.
7.
Tálaláskor szórjuk meg bőségesen füstölt sajttal.