Sajtos-tejszínes nokedli

Feltöltő: lordgomba
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Sajtos-tejszínes nokedli
sajtvízliszttojásfőzőtejszínsajtos-tejszínesmagyarostejszínes nokedlihétköznapi

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 db tojás
    • 40 dkg liszt
    • 3 dl víz
    • 20 dkg sajt
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tojást, a lisztet és a vizet összekeverjük.
2.
Egy nagy lábosban vizet forralunk, sózzuk.
3.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra és kivajazunk egy jénait.
4.
A forrásban lévő vízbe beleszaggatjuk a galuskákat (persze nem egyszerre az összeset). Ha feljönnek a víz tetejére, szűrőkanállal a jénaiba tesszük.
5.
Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiózzuk és a lereszelt sajt felével, meg a hagymával összekeverjük a nokedlit. Elegyengetjük, majd meglocsoljuk főzőtejszínnel.
6.
A tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot. 15-20 perc alatt összesütjük.