Sajtos-sonkás muffin
Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak

Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojás
- 250 mlParmalat főzőtejszín
- 10 dkg főtt sonka, kis kockákra vágva
- 20 dkg kemény sajt
- 6 evőkanál olaj
- 1 kiskanál só
- 1 kiskanál cukor
- 10 dkg konzerv-pritaminpaprika
- 3 dl tejföl
- só
- pirospapkrika
- 5 dkg reszelt parmezán
a sütéshez
- vaj
- zsemlemorzsa
Elkészítés menete:
1.
A sütőt 175 °C-ra (légkeveréses sütőben 155 °C) előmelegítjük.
2.
A lisztet a sütőporral összeszitáljuk, majd a tojásokkal, a Parmalt főzőtejszínnel, a reszelt parmezánnal és az olajjal összekeverjük.
3.
A sóval és a cukorral ízesítjük, majd a sonkát és 5 deka kis kockákra vágott sajtot beleforgatjuk.
4.
A muffinsütő mélyedéseit vajjal vékonyan kikenjük, és szemlemorzsával megszórjuk. A masszát háromnegyed részig a formába töltjük, és 15-20 percig sütjük.
5.
A maradék sajtot lereszeljük, és a tetejére szórjuk, majd a sütőbe visszatoljuk, és még 10 percig sütjük.
6.
A pritaminpaprikát botmixerrel pépesítjük, a tejföllel összekeverjük, majd sóval és pirospaprikával ízesítjük. A süteményt a paprikamártással kínáljuk.