Sajtos-sonkás muffin

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Sajtos-sonkás muffin
Sajtós sós sütikSajtos süti receptSajtos süti recepteksós sütiSonkás süti receptekTejszínes muffin receptmuffin receptekSós muffin receptsós muffinSonkás-sajtos muffin recept képpelSonkás-sajtos muffin

Hozzávalók:

    • 35 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 tojás
    • 250 mlParmalat főzőtejszín
    • 10 dkg főtt sonka, kis kockákra vágva
    • 20 dkg kemény sajt
    • 6 evőkanál olaj
    • 1 kiskanál
    • 1 kiskanál cukor
    • 10 dkg konzerv-pritaminpaprika
    • 3 dl tejföl
    • pirospapkrika
    • 5 dkg reszelt parmezán
  • a sütéshez

    • vaj
    • zsemlemorzsa
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A sütőt 175 °C-ra (légkeveréses sütőben 155 °C) előmelegítjük.
2.
A lisztet a sütőporral összeszitáljuk, majd a tojásokkal, a Parmalt főzőtejszínnel, a reszelt parmezánnal és az olajjal összekeverjük.
3.
A sóval és a cukorral ízesítjük, majd a sonkát és 5 deka kis kockákra vágott sajtot beleforgatjuk.
4.
A muffinsütő mélyedéseit vajjal vékonyan kikenjük, és szemlemorzsával megszórjuk. A masszát háromnegyed részig a formába töltjük, és 15-20 percig sütjük.
5.
A maradék sajtot lereszeljük, és a tetejére szórjuk, majd a sütőbe visszatoljuk, és még 10 percig sütjük.
6.
A pritaminpaprikát botmixerrel pépesítjük, a tejföllel összekeverjük, majd sóval és pirospaprikával ízesítjük. A süteményt a paprikamártással kínáljuk.