Sajtmártás csirkemellel

Feltöltő: Alexis
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Sajtmártás csirkemellel
mártás

Hozzávalók:

    • 500 gParmalat főzőtejszín
    • 5 dkg liszt
    • 5 dkg margarin
    • 4 darab natúr medvesajt
    • só, bors
    • 4 szelet csirkemellfilé
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 5 dkg margarin
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Olvasszuk fel a margarint, tegyük bele a lisztet, és aranysárgára pirítsuk meg a margarinban a lisztet.
2.
Öntsük fel a főzőtejszínnel, tegyük bele a fűszereket, az apró darabokra tördelt sajtot és folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel.
3.
A margarinon pirítsuk meg a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát, közben a csirkemellet szórjuk meg sóval, borssal.
4.
Tegyük bele a margarinba és süssük mindkét oldalát fehéredésig, majd öntsük fel vízzel, és pároljuk puhára. Tetszőleges körettel tálaljuk.