Sajtkrémes-szalonnás csirkemell pennével
Feltöltő: illeskrisz
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak

Hozzávalók:
- 200 gParmalat főzőtejszín
- 200 g tej
- 500 g csirkemell filé
- 150 g bacon szalonna
- 150 g trapista sajt
- 1 csomag ömlesztett krémsajt
- 2 kanál liszt
- 1/2 csokor petrezselyem zöld, finomra aprítva
- izlés szerint só és bors
- 1 csomag penne rigate tészta (ferde vágású rövid csőtészta)
- kekvés olaj
- kevés szerecsendió
Elkészítés menete:
1.
A csirkemellt kisebb kockára felvágjuk és fűszerezzük a sóval és az őrölt fekete borssal. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, rádobjuk a szalonnakockákat és addig sütjük, amíg a zsírját kiengedi és kap egy kis színt.
2.
Ezután hozzáadjuk a csirkemell kockákat is, és rózsaszínűre megsütjük az egészet. Közben egy másik serpenyőben kevés olajat forrósítunk, a lisztet megpirítjuk benne.
3.
Levesszük a tűzről, majd állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet és a főzőtejszínt. Besűrítjük. Olyan sűrű, tejszínes-krémes állagúnak kell lennie, akkor a jó. Ízesítjük a mártást sóval, borssal és szerecsendióval.
4.
A mártásba tesszük a lereszelt sajtot és belenyomjuk a tömlős sajtot is, valamint a fele mennyiségű aprított petrezselymet. Elkeverjük. A kész mártásba tesszük a sült húst és szalonna keverékét.
5.
A tésztát sós-lobogó vízben fog-keményre megfőzzük és leszűrjük. A mártást a tésztára halmozzuk, a tetejére aprított petrezselymet és pár kocka sült bacon szalonnát szórunk és forrón tálaljuk az ételt.