Sajtkrémes-szalonnás csirkemell pennével

Feltöltő: illeskrisz
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Sajtkrémes-szalonnás csirkemell pennével
szerecsendiópetrezselyemkrémsajttrappista sajtbaconcsirkemell filétejfőzőtejszínsajtkrémestészta recepttejszínes tészta Recepteksajttejszínes ragubaconszalonnaTésztákcsirkemellhétköznapi

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 200 g tej
    • 500 g csirkemell filé
    • 150 g bacon szalonna
    • 150 g trapista sajt
    • 1 csomag ömlesztett krémsajt
    • 2 kanál liszt
    • 1/2 csokor petrezselyem zöld, finomra aprítva
    • izlés szerint só és bors
    • 1 csomag penne rigate tészta (ferde vágású rövid csőtészta)
    • kekvés olaj
    • kevés szerecsendió
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A csirkemellt kisebb kockára felvágjuk és fűszerezzük a sóval és az őrölt fekete borssal. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, rádobjuk a szalonnakockákat és addig sütjük, amíg a zsírját kiengedi és kap egy kis színt.
2.
Ezután hozzáadjuk a csirkemell kockákat is, és rózsaszínűre megsütjük az egészet. Közben egy másik serpenyőben kevés olajat forrósítunk, a lisztet megpirítjuk benne.
3.
Levesszük a tűzről, majd állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet és a főzőtejszínt. Besűrítjük. Olyan sűrű, tejszínes-krémes állagúnak kell lennie, akkor a jó. Ízesítjük a mártást sóval, borssal és szerecsendióval.
4.
A mártásba tesszük a lereszelt sajtot és belenyomjuk a tömlős sajtot is, valamint a fele mennyiségű aprított petrezselymet. Elkeverjük. A kész mártásba tesszük a sült húst és szalonna keverékét.
5.
A tésztát sós-lobogó vízben fog-keményre megfőzzük és leszűrjük. A mártást a tésztára halmozzuk, a tetejére aprított petrezselymet és pár kocka sült bacon szalonnát szórunk és forrón tálaljuk az ételt.