Rusztikus vadmálna-torta

Feltöltő: imdanci
1-2 óra
8 szelethez
haladó szakácsoknak
Rusztikus vadmálna-torta
üditőTejszínTortaszeletvadmálnagyümölcstortahabtejszínalkalomra

Hozzávalók:

    • 100 gParmalat habtejszín
    • 7 db tojás
    • 7 evőkanál kristálycukor
    • 6 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 evőkanál étolaj
    • 50 dkg túró
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg margarin
    • 2 csomag vanílás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 7 dl vadmálna üdőítőital
    • 2 csomag eper/puncs/málna pudingpor
    • 4 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál citromlé
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, azzal is egy kicsit verjük. Végül a tojások sárgáját keverjük bele. A sütőport és a kakaót elkeverjük a liszttel, és fakanállal óvatosan a habhoz keverjük.
2.
Kikent, lisztezett tepsibe öntjük. Megsütjük.
3.
Közben elkészítjük a túrókrémet. Sűrű szűrőn áttörjük a túrót és kemény habbá verjük a habtejszínt.
4.
A 20 dkg margarint és a 20 dkg porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a pépesített túrót. Ízesítjük reszelt citromhéjjal és vaníliás cukorral. Az egészet jól elvegyítjük a felvert habtejszínnel.
5.
Tető: 2 cs pudingot és a 4-5 ek. cukrot kevés üdítővel simára keverjük.
6.
A többi málnás üdítőt felforraljuk a citromlével, és sűrű krémesre megfőzzük benne a pudingot. Langyosra hűtjük.
7.
A kihűlt piskótára kenjük a túrókrémet, és a krém tetejére a málnás üdítőt. Hűtőben tároljuk.