Rozmaringos csirke vagdalt, diós bundában, tejszínes-mézes káposztával

Feltöltő: veruss74
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Rozmaringos csirke vagdalt, diós bundában, tejszínes-mézes káposztával
diórozmaringTejszínmézkáposztacsirkevagdalt

Hozzávalók:

    • 250 gParmalat főzőtejszín
    • 60 dkg csirkemell filé
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 db tojás
    • 1 db szikkadt zsemle
    • 1,5 dl tej
    • ízlés szerint só, bors
    • 1 ág friss rozmaring
    • 3 evőkanál darált dió
    • 2 evőkanál zsemlemorzsa
    • A mézes káposztához:
    • 80 dkg fehér káposzta
    • 1 db sárgarépa
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 2 evőkanál méz
    • 2 dkg vaj
    • 0,5 dl olívaolaj
    • izlés szerint só, bors
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A zsemlét tejbe áztatjuk.
2.
A csirkemell filét ledaráljuk a vöröshagymával, fokhagymával és a kinyomkodott zsemlével.
3.
Megsózzuk, megborsozzuk, majd egy ágacska rozmaringról lecsipegetjük a leveleket és aprítva a darált húshoz adjuk. Hozzáadunk egy tojást, egy evőkanálnyi olívaolajat és jól összedolgozzuk.
4.
Vizes kézzel, evőkanálnyi golyókat formázunk, és darált dió, zsemlemorzsa keverékében megforgatjuk, majd forró zsiradékban aranybarnára sütjük.
5.
A káposztát és egy szál sárgarépát vékonyra vágva, vaj és olívaolaj keverékén pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadunk 2 evőkanál mézet és felöntjük a fehérborral. Készre pároljuk, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt és összeforraljuk.
6.
Miután a fasírt megsült, basmati rizzsel és a tejszínes-mézes káposztával tálaljuk, amit megszórunk egy kevés darált dióval.