Rozmaringos - sajtos sült tök
Feltöltő: Tóth-Nacsa Ágnes
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak

Hozzávalók:
- 5 dl gParmalat főzőtejszín
- 2 ek friss rozmaring
- 1 tk só
- 2 tk törött rózsabors/bors
- 5 dkg eidami sajt
Elkészítés menete:
1.
A sütőtököt meghámozzuk és a magokat kikaparjuk. A tököt maximum 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
2.
Ezután egy tepsibe tesszük a szeleteket. Vékonyan megsózzuk a zöldséget, majd mozsárban összezúzunk 2 teáskanál rózsaborsot és ezekkel is megfűszerezzük a tököt. Utolsó lépésben friss rozmaringlevelekkel hintünk a köretünk tetejére.
3.
Már csak a befejezés maradt. Sajtot reszelünk a sütőtökre és a főzőtejszínnel felöntjük. Alufóliával lefedjük az egészet és 3 percre sütőbe tesszük.
4.
30 perc után levesszük az alufóliát és további 5 percig sütjük. TIPP: Marhasülttel igazán jó kis párost alkot ez a köret. Érdemes kipróbálni. Vegáknak pedig igazán kellemes kis vacsora!