Rozmaringos-kardamomos sült tej

Feltöltő: Parmalat
Rozmaringos-kardamomos sült tej

Hozzávalók:

    • 1 l Parmalat tej
    • 250 g sűrített tej
    • 50 g szeletelt mandula
    • 50 g cukor
    • 5 g finomra tört fekete kardamom-mag
    • kb. 5 centis rozmaringszál
    • 2 g őrölt fahéj
    • kevés vaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Egy serpenyőt kivajazok, beleöntöm a Parmalat tejet, hozzáadom a rozmaringot. Folyamatos kevergetés mellett addig főzöm, hogy besűrűsödik a felére. Ekkor eldobom a rozmaringot, hozzáadom a sűrített tejet, és folytatom a keverve forralást.
2.
Amikor a keverék a negyedére sűrűsödött, hozzáadom a kardamomot, a fahéjat, a cukrot, a mandulát és 5 percig összeforralom.
3.
Tálkákba töltöm és hagyom egy éjszakát pihenni a hűtőszekrényben.