Rokfortos marhahús

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Rokfortos marhahús

Hozzávalók:

    • 3 evőkanál olívaolaj
    • 1 póréhagyma, felszeletelve
    • 60 dkg marhahús kis, vékony szeletekre vágva
    • őrölt fekete bors
    • 1 dl konyak
    • 20 dkg rokfort sajt
    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 csokor metélőhagyma, finomra aprítva
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A forró olajon a póréhagymát és a húst megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, és megpirítjuk, majd a konyakkal meglocsoljuk.
2.
Kislángon a húst puhára főzzük, közben a konyak elpárolog.
3.
A hússzeleteket kiemeljük, a visszamaradt zsiradékba a sajtot belerakjuk, a főzőtejszínnel összekeverjük, és a metélőhagymával megszórjuk.
4.
Amikor a sajt elolvadt, a húst visszatesszük, és összeforgatjuk. Burgonyapürével vagy -krokettel tálaljuk.