Rizsfelfújt

Feltöltő: Gasztropajti
1-2 óra
7-8 személyre
gyakorló szakácsoknak
Rizsfelfújt

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 liter tej
    • 30 dkg rizs
    • 8 dkg vaj
    • 6 dkg cukor
    • 2 db friss tojás
    • 1 kissebb vaníiliarúd
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Kivajazott sütőtálban, 180 fokon kb. 40 perc alatt készül el.
2.
A vaj felét felolvasztom egy serpenyőben, és pár percig megfuttatom benne a rizst.
3.
Felöntöm tejjel, főzőtejszínnel, hozzáadom a vaníliarúd kikapart belsejét, (ha nincs, használhatsz aromát is) és a cukrot.
4.
Felforralom, majd állandó kevergetés mellett addig főzöm, míg a rizs megpuhul. Nagyon figyelj, mert könnyen lekapja az alját, ha nem kevered!
5.
Elkeverem a megmaradt vajjal, és hagyom kihűlni.
6.
A tojások sárgáját belekavarom a rizsbe, és a felvert fehérjét is óvatosan beleforgatom.
7.
Málnaszörppel tálalom.