Rigósaláta

Feltöltő: Gasztropajti
1-20 perc
5-6 személyre
kezdő szakácsoknak
Rigósaláta
petrezselyemkapormustárfokhagymatejszínes salátamogyorósárgaréparetekújhagymahabtejszínpikáns salátapikáns

Hozzávalók:

    • 400 gParmalat habtejszín
    • 1 csomó hónapos retek
    • 2 db sárgarépa
    • 3 szál újhagyma
    • 100 g erdei mogyoró
    • kevés só, és őrölt bors
    • 1 kávéskanál mustár
    • kevés fokhagyma granulátum
    • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
    • kevés kapor, finomra aprítva
    • kevés petrezselyem zöld, finomra aprítva
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A retket és a répát megtisztítjuk, majd a répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A retket, apró csíkokra vágjuk (zsülienre) A répát és a retket kicsit megsózzuk, majd állni hagyjuk. Az újhagymát, a szárával együtt felszeljük.
2.
A mogyoró egy részét megdaráljuk.
3.
Az öntet elkészítése: a habtejszínhez hozzáadjuk a mustárt, az olívaolajat, majd ízlés szerint őrölt borsot, fokhagymát, sót vagy ételízesítőt, kaprot, és petrezselyem zöldjét keverünk hozzá.
4.
A hozzávalókat összekeverjük, ráöntjük az öntetet, reszelt mogyorót szórunk rá, és néhány szem egész mogyoróval díszítjük.
5.
"Répa, retek, mogyoró, korán reggel, ritkán rikkant a rigó" Így szól a nyelvtörő, és ezért kapta salátám a nevét, a hozzávalók miatt.