Rigó Jancsi

Feltöltő: psycheee
1-2 óra
15-16 személyre
kezdő szakácsoknak
Rigó Jancsi
alkalomrahúsvétiétcsokoládélapzselatinkakaóportojáshabtejszíntejszínes-krémes kockakrémes süteményrigó jancsi recept

Hozzávalók:

    • 1060 gParmalat habtejszín
    • 8 db tojás
    • 100 g cukor
    • 80 g kakópor
    • 170 g liszt
    • 1 csipet
    • 2 db lapzselatin
    • 25 ml rum
    • 150 g porcukor
    • 150 g étcsokoládé
Bevásárlólista nyomtatása
Rigó Jancsi cigányprímás ezzel a süteménnyel kedveskedett szerelmének. Egy angol rock zenekar is Rigo Jancsi néven fut, holott egyik tagja sem magyar származású. Szerintük a cigányprímás szerelmének története azt üzeni számukra: a zene mindent legyőz

Elkészítés menete:

1.
A tojásfehérjét felhabosítjuk a csipet sóval, majd apránként hozzáadjuk a cukrot. Ha keményre vertük, lassú keverés közben hozzáadjuk a tojássárgákat. További lassú keverés mellett hozzáadunk 30 g kakóport és a lisztet.
2.
A sütőpapírra öntjük, a masszát körbe kb. 1 cm-t szabadon hagyva egyenletesen kenjük a papírra. Előmelegített 190 C-os sütőben, 10 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk hűlni, majd egy vékonyan lisztezett sütőpapírra ráborítjuk, hogy ne száradjon ki.
3.
A zselatint beáztatjuk a rumba. Kemény habbá verjünk az 1 liter habtejszínt. Hozzáadjuk a porcukrot, 50 g kakaóport, majd egyenletesen elkeverjük. A zselatint a rummal felolvasztjuk (ne forrjon), a krémhez csurgatjuk, és egyenletesen elkeverjük. Most a piskótalapról lehúzzuk a sütőpapírt, és elfelezzük.
4.
Az egyik felét egy tálcára tesszük a bőrös felével felfelé, és rászedjük az összes krémet. A krémet szép, sarkos téglatestté kenjük a fél piskótalapon.
5.
A megmaradt piskótalapot szintén a bőrös felével felfelé tegyük a krémre, kicsit nyomkodjuk rá óvatosan tenyerünkkel, majd a sütemény oldalain a krémet szép egyenletesen kenjük el a két piskóta széleit fedve, és tegyük a hűtőbe néhány órára.
6.
Olvasszuk meg az étcsokoládét, majd forraljuk fel a maradék habtejszínt, és még forrón adjuk az olvasztott csokoládéhoz.
7.
Öntsük a betöltött, kihűlt süti tetejére, és egy kenőkéssel egyenletesen kenjük el. Ha a bevonat megkötött, forróvízbe mártott késsel felvághatjuk.