Rigó Jancsi

Feltöltő: Gizi
1-2 óra
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Rigó Jancsi
sütőporkakaótojástortabevonóvaníliás cukorétcsokoládéhabtejszíntejszínes torta receptcsokoládés kockarigó jancsi recepthúsvétialkalomrakrémes süteménysütemény habtejszínnel

Hozzávalók:

    • 400 gParmalat habtejszín
    • 20 dkg étcsokoládé
    • 2 csomag vaníláscukor
    • 3-4 evőkanál porcukor
    • 15 dkg tortabevonó csokoládé
    • 1 evőkanál étolaj
    • 5 db tojás
    • 5 evőkanál liszt
    • 5 evőkanál porcukor
    • 2 evőkanál kakaó
    • 1 csomag sütőpor
Bevásárlólista nyomtatása
Rigó Jancsi cigányprímás ezzel a süteménnyel kedveskedett szerelmének. Egy angol rock zenekar is Rigo Jancsi néven fut, holott egyik tagja sem magyar származású. Szerintük a cigányprímás szerelmének története azt üzeni számukra: a zene mindent legyőz

Elkészítés menete:

1.
A tészta készítése: Az egész tojásokat beleütjük egy keverőtálba, majd hozzáadjuk a porcukrot, és robotgéppel jó habosra (kb. háromszorosára) keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót, és 1-2 percig még tovább keverjük. Ezután beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd fakanállal óvatosan összekeverjük.
2.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráöntjük a masszát, és a tetejét egyenletesen elsimítjuk.
3.
Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt készre sütjük. (a sütőajtaját sütés közben nem szabad kinyitni, mert különben összeesik a piskóta).
4.
A megsült piskótát pár percig a félig kinyitott sütőajtójú sütőben hagyjuk, majd ezután vesszük csak ki, és a tepsiben hagyjuk kihűlni. Végül a teljesen kihűlt piskótáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, majd félbevágjuk.
5.
A krém készítése: A csokoládét beletördeljük egy fém tálba, majd gőzfürdő fölött, kevergetve felolvasztjuk.
6.
A habtejszínt elkezdjük felverni, majd hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű porcukrot és a vaníliás cukrot, majd kemény habbá verjük.
7.
Az olvasztott csokoládéhoz gyors mozdulatokkal,apránként hozzákeverjük a keményre felvert tejszínhabot.
8.
Az egyik teljesen kihűlt piskótalapot egy tálcára helyezzük, majd rákanalazzuk a habos krémet. Tetejét egy spatulával egyenletesen elsimítjuk, majd ráhelyezzük a másik piskótalapot.
9.
A tortabevonó csokoládét egy fémtálba tördeljük, majd gőzfürdő fölött kevergetve felolvasztjuk. Amikor már teljesen felolvadt, hozzáadjuk az olajat, majd simára keverjük.
10.
Végül ráöntjük a piskóta tetejére, és egyenletesen elsimítjuk. Pár percig hagyjuk, hogy a csokoládé megdermedjen, majd kb. 5 x 5 cm-es kockákra felszeleteljük.
11.
A felszeletelt süteményt rögtön fogyaszthatjuk, vagy tálalásig hűtőszekrénybe tároljuk.