Rigattoni al forno

Feltöltő: ritka113
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Rigattoni al forno

Hozzávalók:

    • 500 gParmalat főzőtejszín
    • 500 g penne rigate tészta (ferde vágású rövid csőtészta)
    • 500 g mellsonka
    • 1 doboz, 360 g gomba konzerv
    • 400 g egész paradicsom konzerv
    • 1 csipet/izlés szerint bazsalikom, oregáno
    • 1 csipet/izlés szerint majoranna
    • 1 csipet só és bors
    • 150 g reszelni való sajt
Bevásárlólista nyomtatása
Al forno, azaz sütőben elkészítve vagy sütőben átsütve.

Elkészítés menete:

1.
A hámozott egész paradicsomokat egy edénybe feldaraboljuk és fél liter vízzel felengedve feltesszük főni.
2.
A sonkát felcsíkozzuk és a gombával együtt a paradicsomhoz adjuk. Ízesítjük oregánóval, bazsalikommal és majorannával. Sózzuk, borsozzuk.
3.
Hozzáadjuk a főzőtejszínt és felforraljuk.
4.
A penne tésztát enyhén sós vízben 'al dente' megfőzzük, majd leszűrjük. Egy tűzálló tálba öntjük a tésztát, amit gazdagon megrakunk raguval és megöntözzük bőségesen a levével. Sajtot reszelünk rá, hogy mindenhol belepje.
5.
Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.