Részeges csirkepaprikás tejszínes-kapros karfiollal

Feltöltő: Parmalat
1-2 óra
3-4 személyre
gyakorló szakácsoknak
Részeges csirkepaprikás tejszínes-kapros karfiollal
csirkepáprikasTejszínfőzőtejszínparmalatrészeges csirkerészeges csirke recept

Hozzávalók:

    • 1 közepes vöröshagyma, megtisztítva és kis kockákra vágva
    • 3 evőkanál olaj
    • 4 csirkecomb alsó, felső részre bontva
    • 2 csirkemell negyed, darabokra vágva
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • őrölt fekete bors
    • csipet pirospaprika
    • 1 dl fehérbor
    • 1 kisebb fej karfiol megmosva és rózsáira bontva és megpárolva
    • 300 gParmalat főzőtejszín
    • 2 kiskanál liszt
    • 1 csokor zöld kapor, néhány szál a díszítéshez, a többi finomra aprítva
    • 1 piros színű csilipaprika (elhagyható)
Bevásárlólista nyomtatása
A legnépszerűbb magyar ételek egyike, hungarikum, mert megvan benne minden, ami a magyar konyhát jellemzi: fűszerpaprika, bors, vöröshagyma, fokhagyma, zöldpaprika, paradicsom, hús.

Elkészítés menete:

1.
A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk. Az előkészített csirkecombokat és -melleket rátesszük, a fokhagymát rászórjuk, a hagymás olajban megforgatjuk, majd borssal, sóval és egy csipet pirospaprikával ízesítjük.
2.
A fehérborral felöntjük, majd a húst puhára pároljuk. Ha szükséges, az elpárologott levét egy kevés vízzel pótoljuk.
3.
Amikor a hús megpuhult, a megpárolt karfiolt hozzáadjuk. A főzőtejszínt a karfiolos csirkére csorgatjuk.
4.
Frissen aprított kaporral megszórjuk, óvatosan összeforgatjuk, és kis lángon besűrítjük.
5.
Tálaláskor a karfiolos csirkepaprikást csilipaprikával és zöld kaporral díszítjük.