Rántott hagymakarikák chipotle szósszal
Feltöltő: Enikő
1-20 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak

Hozzávalók:
- 2 zacskó Nádudvari rántott hagymakarika
a mártogatáshoz
- 8 ek majonéz
- 3 ek ketchup
- 2 dl Parmalat főzőtejszín
- 1 ek Sriracha (távol-keleti boltokban kapható erős szósz)
- 1 tk kapros, savanyú uborka lé
- 1/2 tk dijoni mustár
- 1/2 tk chipotle chili por
- 1/4 tk fekete bors
- 1/4 tk finom tengeri só (ízlés szerint több)
a tálaláshoz
- apróra vágott petrezselyem a díszítéshez
A chipotle jellegzetesen közép-amerikai fűszer: fafüstön szárított jalapeño paprika.
Elkészítés menete:
1.

Alaposan keverjük össze az összes hozzávalót, amíg szép sima krémes nem lesz.
2.

Fedjük le, tegyük a hűtőbe legalább egy éjszakára.
3.

Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott friss petrezselyemmel, a hagymakarikákat forrón szervírozzuk!