Rántott csirkemell kakukkfüves-paprikás burgonyával

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
gyakorló szakácsoknak
Rántott csirkemell kakukkfüves-paprikás burgonyával
parmalatTejszínfőzőtejszínrántott csirkemellrántottRántott csirkemell kakukkfüves-paprikás burgonyával

Hozzávalók:

    • 10 dkg húsos szalonna, kis kockákra vágva
    • 1 kis vöröshagyma, megtisztítva és kis kockákra vágva
    • 1 zöldpaprika, kicsumázva és karikákra vágva
    • 1 kiskanál pirospaprika
    • 60 dkg burgonya, meghámozva és karikákra szeletelve
    • bors
    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 csokor friss kakukkfű, levelei lecsipkedve
    • 4 szelet csirkemell filé
  • a bundázáshoz

    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa
  • a díszítéshez

    • 20 dkg friss zöldbab
    • néhány szál metélőhagyma
  • a sütéshez

    • olaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A szalonnát nagy lángon megpirítjuk, majd a hagymát és a paprikát rádobjuk, és megfonnyasztjuk. A pirospaprikával fűszerezzük, és egy kevés vízzel felengedjük.
2.
A burgonyát a hagymás alapra tesszük, és megsózzuk. A lángot mérsékeljük, és az egészet puhára főzzük. Az elpárolgó vizet közben pótoljuk. Amikor kész, főzőtejszínes-kakukkfüves habarással sűrítjük.
3.
A hússzeleteket a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük.
4.
A díszítéshez a zöldbabot a metélőhagymával négy csokorba kötjük, majd vízgőz fölött puhára pároljuk.
5.
Tálaláskor a zöldbabcsokrot a hússzeletre fektetjük, és a kakukkfüves-paprikás burgonyát kínáljuk mellé.