Rakott zöldbab

Feltöltő: Gasztropajti
41-60 perc
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Rakott zöldbab
zöldbabdarált húspirospaprikarizsfőzőtejszíntejszínes rakott ételmagyarosrakott tejszínes zöldbabhétköznapi

Hozzávalók:

    • 300 gParmalat főzőtejszín
    • 50 dkg darált hús
    • 30 dkg rizs
    • 1 kg zöldbab (fagyasztott is lehet)
    • 1 db tojás
    • 1 ek liszt
    • 4 ek tejföl
    • kevés só, és őrölt bors
    • kevés őrölt pirospaprika
    • 2 fej hagyma apróra vágva
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • kevés olaj a hagymasütéshez
    • kevés vaj a tepsi kikenéséhez
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A zöldbab végeit levágjuk, feldaraboljuk, rövid ideig előfőzzük sós vízben. A rizst megfőzzük. Mindkettőt lecsöpögtetjük.
2.
A hagymát megdinszteljük, a darált húst hozzátéve addig pirítjuk, míg ki nem fehéredik. Sózzuk, borsozzuk, kicsit megpaprikázzuk. Összekeverjük a főtt rizzsel.
3.
Elkészítjük a főzőtejszínből, a liszttel, és a tojással a mártást.
4.
A kivajazott tepsi aljára zsemlemorzsát szórunk, arra tesszük a bab felét, a húsos, rizses keveréket, majd a mártás felét ráöntjük. A maradék babot tesszük a tetejére, majd ismét megöntözzük a maradék mártással. A legtetejére tejfölt terítünk.
5.
Alufólia alatt, készre sütjük. A fóliát a végén vegyük le, és a tetejét kicsit pirítsuk rá. Ha engedjük, hogy kicsit hűljön, szebben szeletelhető az étel.