Csokoládés palacsinta

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Csokoládés palacsinta

Hozzávalók:

  • a csokoládés palacsintatésztához:

    • 12,5 dkg liszt
    • 4 dl tej
    • 2 tojás
    • 1 csipetnyi
    • 5 dkg porcukor
    • 3 dkg kakaópor
    • 100 gParmalat habtejszín
  • a tejszínhabhoz:

    • 200 gParmalat habtejszín
    • 2 evőkanál finom porcukor
  • a csokoládés szószhoz:

    • 12,5 dkg 70%-os csokoládé
    • 100 gParmalat habtejszín
    • 4 gombóc vaníliafagylalt
Bevásárlólista nyomtatása
A palacsintát számos nemzet vallja magáénak, ami annak köszönhető, hogy az eredete egy közös pontba, a római birodalomig vezethető vissza. Eredetileg a neve latinul placenta volt. A lepényszerű tésztát kerek kövön vagy bronzpajzson sütötték.

Elkészítés menete:

1.
Csokoládés palacsintatészta:
2.
Egy tálban összekeverjük a lisztet és a kakaóport.
3.
Hozzáadjuk a tojásokat, a csipetnyi sót, a cukrot, a tejet és végül a tejszínt.
4.
Egy merőkanálnyi palacsintatésztát serpenyőbe teszünk, 2-3 percig sütjük, majd megforgatjuk. Miután megsütöttük a palacsintákat, kiszaggatjuk egy formavágóval vagy egy pohárral, hogy három szép kerek formát kapjunk.
5.
Tejszínhab:
6.
Egy tálban felverjük a habtejszínt a finom porcukorral.
7.
Csokoládészósz:
8.
A csokoládét 1 percen keresztül maximális teljesítményen a mikrohullámú sütőben vagy pedig vízgőz fölött megolvasztjuk, s finoman hozzáadjuk a tejszínt.
9.
Összeállítás:
10.
Rakott palacsintaként összeállítjuk a vaníliafagylaltot és a palacsintákat.
11.
Tejszínhabbal díszítjük, s a csokoládészósszal tálaljuk.