Rakott krumpli

Feltöltő: Gasztropajti
41-60 perc
5-6 személyre
kezdő szakácsoknak
Rakott krumpli
házikolbászfőtt tojásburgonyarakott krumpli receptmagyarosrakott krumplifőzőtejszínhétköznapi

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 pohár tejföl
    • 2 kg. burgonya, meghámozva és karikákra szeletelve
    • 8 db főtt tojás karikára vágva
    • 1 pár házikolbász szeletelve
    • 5 dkg vaj a tál kikenéséhez
    • izlés szerint só és bors
    • 2 db tojás
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A krumplit meghámozom, vékony karikákra szeletelem. A főtt tojást szeletelővel felvágom, a kolbászt is karikára vágom.
2.
A kivajazott tepsibe rakom a szeletelt krumpli felét, arra a kolbászt, és a tojást.
3.
A főzőtejszínből, a tejfölből, a tojásból, kevés sóval, őrölt borssal mártást kavarok, majd felét a tepsibe sorakoztatott alapanyagokra öntöm.
4.
Rásorakoztatom a maradék krumplit, és a maradék mártással leöntöm. Alufóliával leborítom, és az előmelegített sütőbe teszem.
5.
Mivel a krumpli nincs előfőzve, kicsivel hosszabb idő szükséges a sütéshez, (kb. 40 perc) és a fóliát, csak a legvégén vegyük le.
6.
Ha van időnk kivárni míg kicsit hűl, szebben tudjuk szeletelni. Húsvét után, maradék sonkaszeleteket is rétegezhetünk bele. Ebben az esetben óvatosabban sózzuk, mert a sonka is sós.