Rakott krumpli

Feltöltő: Edit
41-60 perc
7-8 személyre
haladó szakácsoknak
Rakott krumpli
reszelt sajtházikolbásztojásburgonyafőzőtejszíntejszínes rakott krumplimagyaroshétköznapi

Hozzávalók:

    • 500 gParmalat főzőtejszín
    • 2 kg burgonya héjában megfőzve, meghámozva és felszeletelve
    • 10 db főtt tojás
    • 1 pár házikolbász szeletelve
    • 3 db friss tojás
    • 2 evőkanál liszt
    • kevés vaj, vagy zsír
    • ízlés szerint só, és őrölt bors
    • esetleg reszelt sajt
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük, a tojást keményre főzzük, kihűtjük.
2.
Az összes hozzávalót felszeleteljük, és zsírral, vagy vajjal kikent tepsibe, vagy sütőtálba sorjázzuk. Krumplival kezdünk, majd kolbász, illetve tojásszeleteket rakunk bele.
3.
A főzőtejszínből, a felvert tojásból, és a lisztből mártást készítünk, és igyekszünk minél habosabbra felverni.
4.
A mártásból öntünk a rétegzett tojásra, majd rakunk rá egy újabb réteg krumplit, amire a maradék mártást is ráöntjük. Mivel a kolbász sós, füstös ízű, vigyázzunk a fűszerezéssel! Borsot viszont feltétlenül őröljünk a tetejére.
5.
Alufóliával leborítva, előmelegített sütőbe tesszük, Rövid sütés után elkészül az étel, hiszen minden előfőzötten került a sütőbe. Ha sikerül jól felverni a tejszínes, tojásos mártást, habos, gyönyörű réteg keletkezik ételünk tetején. A sütés végén, a fóliát levéve, kicsit pirítsunk rá!
6.
Várjuk meg míg hűl egy kicsit, mert akkor könnyebb szeletelni!