Rakott kelkáposzta gombával

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Rakott kelkáposzta gombával
Tejszínes kelkáposzta recept képpelrakott kelkáposzta receptekgombás rakott kelkáposztarakott

Hozzávalók:

    • 5 dkg rizs, megmosva és lecsöpögtetve
    • 5 evőkanál olaj
    • 1 kelkáposzta, leveleire bontva
    • 1 nagy vöröshagyma, apróra vágva
    • 20 dkg főtt füstölt tarja, kis kockákra vágva
    • 80 dkg gomba, apróra vágva
    • 1 őrölt fekete bors
    • 1 kiskanál pirospaprika
    • 2 kiskanál őrölt köménymag
    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 2 tojás
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A rizst 2 evőkanál olajon megpergetjük, majd kétszeres mennyiségű vizet ráöntünk, sóval ízesítjük, majd lefedve felforraljuk, és a tűzről lehúzva, fedő alatt, a gőzében állni hagyjuk, hogy puhára párolódjon.
2.
A hagymát 2 evőkanál forró olajon megpároljuk, a tarját és a gombát rátesszük. Sózzuk, borsozzuk, a pirospaprikával és a köménnyel fűszerezzük, megpároljuk, majd a rizst belekeverjük.
3.
Hőálló tálat a maradék olajjal vékonyan kikenjük, a káposzta felét az aljára terítjük, majd a gombás-rizses tölteléket rárétegezzük, végül a káposzta másik felével betakarjuk.
4.
A kelkáposztát sós vízben pár percig főzzük, majd leszűrjük, és lecsöpögtetjük.
5.
A tejszínt a tojással összekeverjük, és a tetejére locsoljuk. 190 °C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 170 °C) 25-30 perc alatt megsütjük.