Rakott kelkáposzta

Feltöltő: N.Beatrix
41-60 perc
5-6 személyre
kezdő szakácsoknak
Rakott kelkáposzta

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 tasak Tejszínes sonkás alap
    • 1 fej kelkáposzta
    • 25 dkg kolbász
    • 10 dkg rizs
    • 1 db újhagyma
    • 1 db piros húsú paprika
    • 4 dl víz
    • 20 dkg sajt
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Csíkokra vágjuk a káposztát majd forrásban lévő, delikáttal ízesített vízben 5 percig főzzük. A felszeletelt kolbászt zsiradék hozzáadása nélkül egy teflon lábasban megpirítjuk, hozzáadjuk a rizst, átforrósítjuk majd leöntjük 4 dl forró vízzel.
2.
Fedő alatt puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a darabokra vágott hagymát és paprikát valamint a főzőtejszínben elkevert tejszínes sonkás alapot. Jól elkeverjük és felforraljuk.
3.
A leszűrt káposztát egy hőálló edénybe tesszük majd ráöntjük a kolbászos ragut. Megszórjuk reszelt sajttal és 175 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.