Rakott karfiol

Feltöltő: Gasztropajti
1-2 óra
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Rakott karfiol
magyaroszsemlemorzsapirospaprikarizsKarfioldarált húsfőzőtejszínrakott karfioltejszínes rakott étel

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 200 g tejföl
    • 1 kg karfiol megmosva és rózsáira bontva
    • 0,5 kg darált sertéslapocka
    • 30 dkg rizs
    • 1 db tojás
    • 1 ek liszt
    • 1 fej hagyma apróra vágva
    • kevés őrölt pirospaprika
    • kevés só, és frissen őrölt bors
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • kevés étolaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A rizst megfőzzük, leöblítjük. A karfiolt rózsáira szedjük, blansírozzuk.
2.
A hagymát kevés olajon megpároljuk, megsózzuk, és a darált húst hozzáadjuk. Fehéredésig pirítjuk. Kevés őrölt pirospaprikát, és borsot adunk hozzá.
3.
A tepsi aljára kevés olajat teszünk, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Erre terítjük a darált húsból, főtt rizsből, és karfiolból álló keveréket.
4.
A tejfölből, a főzőtejszínből, tojásból, és kevés lisztből csomómentes keveréket készítünk, és a tepsiben lévő alapanyagokra csorgatjuk. A tepsi oldalát kicsit ütögessük meg, hogy minél jobban eloszoljon.
5.
A legtetejére kevés tejfölt simítunk, majd fólia alatt sütjük. Gyorsan kész lesz, mert minden elősütött, előfőzött.