Rakott burgonya tejszínnel

Feltöltő: valerya76
21-40 perc
5-6 személyre
kezdő szakácsoknak
Rakott burgonya tejszínnel
reszelt sajtszerecsendiófokhagymarakott krumpli receptektejszínes rakott burgonyatejszínes rakott krumplirakott burgonyafőzőtejszínhétköznapi

Hozzávalók:

    • 300 gParmalat főzőtejszín
    • 2 kg burgonya
    • 3 gerezd zúzott foghagyma
    • fél teáskanál szerecsendió örölt
    • 15 dkg sajt (edami, cheddar...) reszelve
    • 6 dl tej
    • őrölt fekete bors
    • 2 db tojás felverve
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tűzálló tálat vajazzunk ki. Hámozzuk meg a burgonyát és szeleteljük fel vékonyra.
2.
A burgonyát rétegekben tegyük a tálba, adjuk hozzá a fokhagymát, a szerecsendiót és a sajt kétharmadát, majd erre megint burgonyát, és így rétegezzük, amíg el nem fogy.
3.
Bőségesen sózzuk, borsozzuk. A tejet, a főzőtejszínt és a tojásokat keverjük össze, öntsük a burgonyára. Egészen az aljáig le kell folynia mindenütt. A maradék sajtot hintsük a tetejére, és süssük 45-50 perc alatt aranybarnára.
4.
A sajt olvadjon meg és hólyagosodjon fel. Éles késsel nézzük meg, elég puhára sültek-e a burgonyaszeletek, majd azonnal tálalhatjuk!steni finom.