Rakott brokkoli

Feltöltő: Edit
41-60 perc
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Rakott brokkoli
zsemlemorzsatojásfokhagymabrokkolidarált húsfőzőtejszíntejszínes rakott ételrakott brokkolihétköznapi

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 500 g darált hús
    • 600 g brokkoli, rózsáira bontva
    • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
    • 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
    • 1 evőkanál olaj a hagymasütéshez
    • kevés só, és bors
    • 2 db friss tojás
    • 1 csapott evőkanál liszt
    • 1 evőkanál zsemlemorzsa
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A rizst megfőzzük, lecsöpögtetjük. A brokkolit rózsáira szedjük, blansírozzuk.
2.
A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk. Megsózzuk, majd hozzáadjuk a húst. Addig pirítjuk, míg ki nem fehéredik. Ekkor adjuk hozzá a főtt rizst, és megborsozva pár percig együtt pároljuk.
3.
Sütőtálat kivajazunk, majd zsemlemorzsát szórunk az aljára. Rárétegezzük először a brokkolit, majd a húsos rizst, és egy újabb brokkoli réteget.
4.
A tojásból, a lisztből, a főzőtejszínből kavart szósszal megöntözzük, és előmelegített sütőben, rövid ideig készre sütjük.
5.
Tálaláskor megszórhatjuk, kevés reszelt sajttal is. Várjuk meg, hogy kicsit hűljön, mert könnyebb szeletelni.