Pulykamell cukkinivagdalttal

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Pulykamell cukkinivagdalttal
Karácsonyitejszínes pulykamellcukkinifőzőtejszínmustárjoghurtmézpaprikakrémborspulykamellfilé

Hozzávalók:

    • 80 dkg pulykamellfilé, 8 szeletre vágva
    • őrölt fekete bors
    • 2 evőkanál joghurt
    • 2 evőkanál mustár
    • 1 evőkanál méz
    • 0,5 dl oliva olaj
    • 2 cukkini, megmosva és hájával együtt lereszelve
    • 4 zsemle, beáztatva és kicsavarva
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • 1 csokor petrezselyem, finomra aprítva
    • 1 evőkanál paprikakrém
    • 250 gParmalat főzőtejszín
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A húst kiütögetjük, megsózzuk, és borsozzuk. A joghurtot a mustárral és a mézzel összekeverjük, és a hússzeletekre kenjük, majd jól záródó dobozban hűtőszekrénybe téve 2 órát pácolódni hagyjuk.
2.
A cukkinit az összemorzsolt zsemlével, a felvert tojásokkal és a hagymával összekeverjük. Sóval, borssal, a fokhagymával és a petrezselyemmel fűszerezzük, majd annyi zsemlemorzsát szórunk bele, hogy jól formázható massza legyen.
3.
A hússzeleteket forró olajban elősütjük, majd tepsibe fektetjük. A cukkinis keveréket ráhalmozzuk, és együtt szép pirosra sütjük. A visszamaradt zsiradékot felforrósítjuk, a paprikakrémet belekeverjük, kissé megpirítjuk, majd a főzőtejszínnel felengedjük. A húst a tejszínes mártással kínáljuk.