Pulykahúsos rakott burgonya

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Pulykahúsos rakott burgonya
pulykahussal receptekrakott krumplihúsos rakott krumpliHússal rakott krumpliPulykahússal rakott

Hozzávalók:

    • 60 dkg pulyka apróhús
    • olaj
    • szárnyashús fűszerkeverék
    • 1-1,5 kg burgonya héjában megfőzve, meghámozva és felszeletelve
    • 2 póréhagyma, karikákra szeletelve
    • 500 gParmalat főzőtejszín
    • 10 dkg reszelt sajt
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A húst forró olajon fehéredésig pirítjuk, és a fűszerkeverékkel megszórjuk.
2.
Olajjal és a maradék főzőtejszínnel meglocsoljuk. 190 °C-os sütőben (légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 percig sütjük.
3.
Tűzálló tálat olajjal vékonyan kikenünk, egy réteg burgonyát szétterítünk, megsózzuk, a fűszerrel megszórjuk, és a főzőtejszín harmadát rálocsoljuk.
4.
A sajtot rászórjuk, és aranysárgára pirítjuk.
5.
Egy sor póréhagyma és az elősütött hús következik. Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók el nem fogynak, legfelülre burgonya kerüljön.