Pulykacsíkok sajtszószban
Feltöltő: Gasztropajti
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak

Hozzávalók:
- 400 gParmalat főzőtejszín
- 1 kg pulykacomb filé
- 100 g füstölt szalonna
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g reszelt sajt
- kevés majoranna
- kevés só, és őrölt bors
- esetleg szerecsendió
Elkészítés menete:
1.
A pulykahúst felcsíkozom. A szalonnát apróra vágom, majd zsírjára pirítom. A tepertőt kivéve, a hagymát, fokhagymát megdinsztelem.
2.
A pulykacsíkokat hozzátéve, fehéredésig párolom. Megsózom és borsozom, fedő alatt párolom.
3.
A reszelt sajtból, a főzőtejszínből mártást készítek, majd a pulykacsíkokhoz hozzátéve felforralom. Hozzáadom a majoránnát, és visszateszem a pirított szalonnadarabokat is.
4.
Párolt rizzsel javaslom tálalni. Kevés szerecsendiót is reszelhetünk rá.