Pulykacsíkok sajtszószban

Feltöltő: Gasztropajti
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Pulykacsíkok sajtszószban
szerecsendiómajorannareszelt sajtfokhagymahagymafüstölt szalonnapulykacombfőzőtejszínpulykacsíkok tejszínes szósszaltejszínes sajtszósztejszínes egytálételtejszínes pulykacsíkoksajtszószhétköznapi

Hozzávalók:

    • 400 gParmalat főzőtejszín
    • 1 kg pulykacomb filé
    • 100 g füstölt szalonna
    • 1 nagy fej hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 100 g reszelt sajt
    • kevés majoranna
    • kevés só, és őrölt bors
    • esetleg szerecsendió
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A pulykahúst felcsíkozom. A szalonnát apróra vágom, majd zsírjára pirítom. A tepertőt kivéve, a hagymát, fokhagymát megdinsztelem.
2.
A pulykacsíkokat hozzátéve, fehéredésig párolom. Megsózom és borsozom, fedő alatt párolom.
3.
A reszelt sajtból, a főzőtejszínből mártást készítek, majd a pulykacsíkokhoz hozzátéve felforralom. Hozzáadom a majoránnát, és visszateszem a pirított szalonnadarabokat is.
4.
Párolt rizzsel javaslom tálalni. Kevés szerecsendiót is reszelhetünk rá.