Pulykacsíkok sajtszósszal

Feltöltő: Edit
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Pulykacsíkok sajtszósszal
tejszínes pulykacsíkoktejszínes egytálételpulykacsíkok tejszínes szósszalpulykacomb filéreszelt sajttojáshagymazöldfűszer

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 500 g pulykacomb filé
    • 150 g reszelt sajt
    • 1 db tojás
    • 1 fej hagyma apróra vágva
    • 1 evőkanál olaj
    • kevés (ízlés szerint) só, bors
    • kevés (ízlés szerint) zöldfűszer
    • 1 csapott evőkanál liszt
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Az apróra vágott hagymát, kevés olajon megdinsztelem, majd a pulykahúst is hozzáadva, fehéredésig pirítom. Sózom, borsozom.
2.
Felöntöm vízzel, és puhára párolom.
3.
A Parmalat főzőtejszínt, a sajtot, a zöld fűszereket (lehet petrezselyem, kapor, majoránna) a lisztet, és a tojást összekeverem, kevergetve felforralom.
4.
Mivel szaftos étel, olyan köretet javaslok mellé, ami magán tartja a szaftot. (rizs, üreges tészták, penne, makaróni, csiga, stb.)