Puha körtés pite cideröntettel és tésztaropogóssal
Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak

Hozzávalók:
- 500 g Parmalat habtejszín
- 20 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 4 db körte kicsumázva, fél centis szeletekre vágva
- 1 réteslap
- 2 evőkanál vaj
- 1 dl cider
- 1 egész alma kicsumázva, pürésítve
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
Elkészítés menete:
1.
1. Egy kivajazott tortaformába/piteformába lerakom a körteszeleteket. A tejszín felét kikeverem a cukorral, liszttel és ráöntöm. 150 fokos sütőben egy órát sütöm, a formában hagyom kihűlni.
2.
2. A cidert beforralom a felére, elkeverem az almával és a vaníliamagokkal, összeforgatom a kemény habbá vert tejszínnel.
3.
3. A réteslapot meglocsolom vajjal és grillfokozaton a sütőben aranybarnára pirítom.