Puha körtés pite cideröntettel és tésztaropogóssal

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Puha körtés pite cideröntettel és tésztaropogóssal

Hozzávalók:

    • 500 g Parmalat habtejszín
    • 20 dkg liszt
    • 5 dkg cukor
    • 4 db körte kicsumázva, fél centis szeletekre vágva
    • 1 réteslap
    • 2 evőkanál vaj
    • 1 dl cider
    • 1 egész alma kicsumázva, pürésítve
    • 1 vaníliarúd kikapart magjai
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
1. Egy kivajazott tortaformába/piteformába lerakom a körteszeleteket. A tejszín felét kikeverem a cukorral, liszttel és ráöntöm. 150 fokos sütőben egy órát sütöm, a formában hagyom kihűlni.
2.
2. A cidert beforralom a felére, elkeverem az almával és a vaníliamagokkal, összeforgatom a kemény habbá vert tejszínnel.
3.
3. A réteslapot meglocsolom vajjal és grillfokozaton a sütőben aranybarnára pirítom.