Provence-i álom

Feltöltő: Enikő
1-2 óra
5-6 személyre
kezdő szakácsoknak
Provence-i álom
Parmalat habtejszínparmalatlevendulabarackdióőszi recept

Hozzávalók:

    • 10 dkg sótlan vaj, szobahőmérséklű
    • 2 ek olaj
    • 15 dkg porcukor
    • 4 nagy tojás, felvert
    • 1 maroknyi durvára őrölt mandula
    • 12 dkg liszt
    • 1 maroknyi apróra vágott dió
    • 1 tk vanília-kivonat
    • 1/4 tk mandula aroma
    • 1/4 tk finom tengeri só
    • 1 tk száraz levendula
    • 3 nagy őszibarack, kimagozott és szeletelt
    • 1 dl Parmalat habtejszín
  • a tetejére

    • 6 dkg porcukor
    • 3 ek citromlé
  • a tálaláshoz

    • 1 tk száraz levendula
Bevásárlólista nyomtatása
Provence-Alpes-Côte d’Azur Franciaország egyik régiója, amelyet délről Monaco és a Földközi-tenger, keletről Olaszország, északról és nyugatról pedig francia területek határolnak. Nagyobb városai: Marseille, Nizza, Toulon, Aix-en-Provence.

Elkészítés menete:

1.
Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra.
2.
Egy tortaformát vajazzunk ki, vagy fújjuk ki vajspray-vel. Tegyük félre.
3.
Egy tálban keverjük össze a vajat, olajat és a cukrot krémesre.
4.
Adjuk hozzá a felvert tojásokat, keverjük alaposan össze.
5.
Forgassuk hozzá a mandulát, lisztet, diót, vanília kivonatot, mandula kivonatot, 1 dl Parmalat habtejszínt, sót, 1 teáskanál szárított levendulát.
6.
Öntsük a tésztát az előkészített formába, simítsuk le a tetejét. Óvatosan helyezzük a szeletelt őszibarackokat a tészta tetejére, egymást átfedve.
7.
Helyezzük az edényt a forró sütőbe, és süssük 1 órát, vagy amíg a torta átsül. Ha a teteje kezd túlbarnulni, fedjük le fóliával.
8.
Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni, amíg elkészítjük a mázat.
9.
Egy kis tálban habverővel keverjük össze a porcukrot és citromlevet. Öntsük a torta tetejére.
10.
Tálalás előtt szórjuk meg levendulával.