Pórés-medvehagyma krémleves

Feltöltő: Gizi
41-60 perc
1-2 személyre
kezdő szakácsoknak
Pórés-medvehagyma krémleves
krumplipóréhagymamedvehagymafőzőtejszíntejszínes krémlevespóréhagymás-medvehagymásegészségeshétköznapitejszínes hagymaleves

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 csokor medvehagyma
    • 1 db póréhagyma
    • 1 nagyobb krumpli
    • 1 teáskanál (v. ízlés szerint)
    • 1 mokkáskanál (v. ízlés szerint) színes bors
    • 1 mokkáskanál (v. ízlés szerint) szerecsendió
    • 1 db zöldségleveskocka
    • 3 dkg margarin
    • 2 evőkanál olívaolaj
    • 7 dl víz
Bevásárlólista nyomtatása
A medvehagyma nevét arról kapta, hogy a barna medvék előszeretettel fogyasztják terméseit, és még a föld alól is kiássák. Gyűjtéskor fontos az óvatosság, mivel a medvehagyma könnyen összetéveszthető a gyöngyvirággal és az halálos mérgezést okozhat.

Elkészítés menete:

1.
A póréhagymát vékonyra szeleteljük fel. A krumplit vágjuk kisebb kockákra. A medvehagymát vágjuk fel apróra.
2.
Egy edénybe hevítsük fel a margarint és az olívaolajat, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt pórét és pároljuk pár percig, hogy kissé összeessen. Ezután adjuk hozzá a medvehagymát, majd szórjuk meg a fűszerekkel, és pároljuk tovább hogy a medvehagyma is kicsit összeessen. Végül adjuk hozzá a krumplit, majd öntsük fel a vízzel, és főzzük puhára.
3.
Amikor a krumpli megfőtt, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután tegyük vissza a tűzre, és állandó keverés mellett, csorgassuk bele a főzőtejszínt. Végül forraljuk ki, de főzni már nem kell tovább.
4.
Ameddig a leves főtt, a leveles tésztát vékonyan lekentem sóval, és őrölt fehér borssal ízesített tejföllel, majd bőségesen megszórtam reszelt sajttal. Ezután feltekertem mint a bejglit, majd feldaraboltam. A kés lapjával minden csigát kicsit lenyomtam, majd előmelegített, forró sütőben, szép pirosra, ropogósra sütöttem.
5.
Tálaláskor a levest tálakba mertem, majd a frissen kisült sajtos csigákkal kínáltam.