Pisztáciás kókusztorta
Feltöltő: Parmalat
2+ óra
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak

Hozzávalók:
- 150 g pisztácia
- 3 db zöldkardamom
- 1 egész vaníliarúd magjai kikaparva
- 100 g vaj
- 200 g kókuszreszelék
- 150 gParmalat habtejszín
- 70 g cukor
- 1 evőkanál reszelt narancshéj
Elkészítés menete:
1.
1. Eszközigény:
mozsár
20 cm átmérő körüli tortaforma
2.
2. A pisztáciát egy mozsárban durvára, a kardamomot finomra töröm, elkeverem. Az egészet kézzel eldolgozom a vajjal, egyenletesen a forma aljába nyomkodom.
3.
3. A kókuszreszeléket kikeverem a tejszínnel, a reszelt narancshéjjal, a vaníliamagokkal, és a cukorral. A pisztáciára nyomkodom.
4.
4. Azonnal szeletelhető, fogyasztható, de behűtve jobb.