Piskóta csokiöntettel
Feltöltő: illeskrisz
41-60 perc
5-6 személyre
haladó szakácsoknak

Hozzávalók:
- 200 gParmalat habtejszín
- 5 dl tej
- 6 db tojás
- 18 dkg liszt
- 16 dkg cukor
- 1/2 csomag sütő por
- 6 kanál víz
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 3 kanál kakaópor
- 5 kanál cukor
- 1 kanál teavaj
- csipet só
Elkészítés menete:
1.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá felverjük. A sárgájákat a cukorral fehéredésik keverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a sütőporral elkevert lisztet. Elkeverjük.
2.
A végén lazán belekeverjük a fehérje habot. Sütőpapírral bélelt, 20 x 30 cm-es tepsibe öntjük a piskóta masszát és előmelegített sütőben, 175 C-on kisütjük.
3.
Míg sül a piskóta, addig megfőzzük az öntetet. A csomagoláson lévő utasítás szerint megfőzzük a pudingot a tejjel és a habtejszínnel. A végén belekeverjük a vajat és a kakaóport is.
4.
Melegen tartjuk. A piskótát felkockázzuk, nyakon öntjük a csokiöntettel és habrózsával feldíszítve tálaljuk. Ha még jobban fel akarjuk turbózni a desszertet, akkor pár gyümölcsdarabot is szórhatunk rá...