Piskóta csokiöntettel

Feltöltő: illeskrisz
41-60 perc
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Piskóta csokiöntettel
kakaócsokoládépudingcsokiöntetgyerekeknekpiskótacsokoládéöntethabtejszín

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat habtejszín
    • 5 dl tej
    • 6 db tojás
    • 18 dkg liszt
    • 16 dkg cukor
    • 1/2 csomag sütő por
    • 6 kanál víz
    • 1 csomag csokoládés pudingpor
    • 3 kanál kakaópor
    • 5 kanál cukor
    • 1 kanál teavaj
    • csipet
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá felverjük. A sárgájákat a cukorral fehéredésik keverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a sütőporral elkevert lisztet. Elkeverjük.
2.
A végén lazán belekeverjük a fehérje habot. Sütőpapírral bélelt, 20 x 30 cm-es tepsibe öntjük a piskóta masszát és előmelegített sütőben, 175 C-on kisütjük.
3.
Míg sül a piskóta, addig megfőzzük az öntetet. A csomagoláson lévő utasítás szerint megfőzzük a pudingot a tejjel és a habtejszínnel. A végén belekeverjük a vajat és a kakaóport is.
4.
Melegen tartjuk. A piskótát felkockázzuk, nyakon öntjük a csokiöntettel és habrózsával feldíszítve tálaljuk. Ha még jobban fel akarjuk turbózni a desszertet, akkor pár gyümölcsdarabot is szórhatunk rá...