Pirított tejszínes paradicsomleves bazsalikommal

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Pirított tejszínes paradicsomleves bazsalikommal
tejszínes levesLeves receptekÍzletes recepteklevesekTejszínes - bazsalikomos paradicsomlevesTejszínes paradicsomleves receptekhétköznapiBazsalikomos paradicsomlevesparadicsomlevesTejszínes paradicsomleves

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 200 g reszelt ementáli sajt
    • 6 evőkanál friss, zúzott bazsalikom
    • 1 kg érett paradicsom, félbevágva
    • 1 nagy vöröshagyma, kockákra vágva
    • 1 gerezd fokhagyma
    • őrölt fekete bors
    • 1 evőkanál olívaolaj
    • 1 liter forró, zöldségleves alap (leveskockából is lehet)
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Botmixerrel keverjük össze a bazsalikomot a főzőtejszínnel, míg pépes állagot nem kapunk.
2.
Eközben a sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütőben 180 °C) előmelegítjük.
3.
Egy tepsi lapra rátesszük a paradicsomokat, a hagymákat és a fokhagymát, majd meglocsoljuk olívaolajjal és 30 percre sütőbe toljuk, hogy megpiruljanak az összetevők.
4.
Adjuk hozzá a zöldségleves alapot, ezután még 30 percre toljuk vissza a sütőbe, míg a paradicsomok jól megpuhulnak. Addig higítsuk a pirított paradicsomokat, míg sima, folyós állagot kapunk.
5.
Végül öntsük egy nagy lábosba és adjuk hozzá a főzőtejszínes, bazsalikomos keverék nagy részét (egy kicsit tegyünk félre belőle). Forraljuk össze, s ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
6.
Azonnal tálaljuk a félre rakott főzőtejszínes bazsalikom szósszal és reszelt ementálival a tetején.