Pikáns, sokhagyma leves

Feltöltő: Gasztropajti
21-40 perc
5-6 személyre
kezdő szakácsoknak
Pikáns, sokhagyma leves
szerecsendiópetrezselyemsnidlingfokhagymapóréhagymahagymafőzőtejszínTejszíntejszínes levessokhagyma levespikáns levespikánstejszínes hagyma leves

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 3 fej hagyma apróra vágva
    • 1 szál póréhagyma, felszeletelve
    • 2 gerezd fokhagyma átnyomva
    • kis csokor snidling apróra vágva
    • kevés petrezselyem zöld, finomra aprítva
    • csipet só, és frissen őrölt bors
    • ízlés szerint szerecsendió
    • csapott evőkanál liszt, vagy keményítő
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Kevés zsiradékon a hagymát dinsztelem, kicsit később a pórét, és a fokhagymát is hozzáadom. Megsózom.
2.
Felöntöm vízzel, megborsozom, szerecsendiót reszelek hozzá, a babérleveleket is a vízbe teszem. (ha valaki tartalmasabb levest kíván, tehet bele 1 - 2 leveskockát is)
3.
Mikor a hagyma megfő, keményítős, vagy lisztes főzőtejszínnel behabarom, hozzáadom az apróra vágott snidlinget, a petrezselyem zöldet, és újból felforralom. Ha krémlevest akarsz csinálni, turmixold össze.
4.
Tálalni lehet levesgyönggyel, de fokhagymás olajban pirított kenyérkockákkal is. Sajtot is reszelhetünk rá.