Penne tejszínes gombamártással
Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak

Hozzávalók:
- 3 evőkanál olaj
- 1 vöröshagyma, kis kockákra vágva
- 20 dkg gomba, felszeletelve
- só
- őrölt fehér bors
- 1 dl száraz fehérbor
- 150 ml Parmalat tejszínes gomba ízű szósz
- 2 evőkanál liszt
- 30 dkg penne tészta
Elkészítés menete:
1.
2 evőkanál olajat megforrósítunk, és a hagymát üvegesre pároljuk benne.
2.
A gombát rádobjuk és kissé megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a borral felöntjük és kb. 5 perc alatt a felére beforraljuk.
3.
A tejszínes gomba ízű szószt a liszttel simára keverjük, a mártást behabarjuk vele, és további 2 perc alatt összeforraljuk.
4.
Közben a tésztát lobogva forró, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, a maradék olajjal összeforgatjuk, és az illatos mártással leöntve kínáljuk. Bazsalikomlevelekkel és olívabogyóval megszórva díszíthetjük.