Pastitsio - rakott tészta görögösen

Feltöltő: Edit
41-60 perc
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Pastitsio - rakott tészta görögösen
hétköznapitészta receptrakott ételekvilágkonyhatejszínes rakott tészta receptgörög rakott tésztatejszínes görög receptbárányhúsmakarónipetrezslyemoregánóparadicsom püréreszelt sajt

Hozzávalók:

    • 500 gParmalat főzőtejszín
    • 250 g makaroni tészta
    • 500 g darált bárányhús
    • 1 fej hagyma apróra vágva
    • 2 tojás
    • 1 csokor petrezselyem zöld, finomra aprítva
    • kevés oregáno
    • 2 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál paradicsom püré
    • 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
    • 100 g reszelt sajt
    • kevés só, és frissen őrölt bors
    • kevés olívaolaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A hagymát megpároljuk, majd a húst hozzáadva fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a paradicsomszószt, és a zöld fűszereket is. Sózzuk, borsozzuk.
2.
A Parmalat főzőtejszínt összekeverjük a liszttel, és a tojással.
3.
A makarónit sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük.
4.
A besamel szósz 1/3 részét a hússal, 1/3 részét a tésztával keverjük össze.
5.
A sütőtálat kivajazzuk, aljára zsemlemorzsát szórunk. Erre kerül egy réteg tésztás keverék, majd 1 húsos, a tetejére ismét tészta. A megmaradt besemel keveréket a tetejére öntjük, majd megszórjuk reszelt sajttal.
6.
Rövid ideig sütőben összesütjük. Mivel minden előfőzött - sütött 20 - 30 perc alatt kész. Mielőtt szeletelnénk, kicsit pihentessük!