Parmezános rakott krumpli

Feltöltő: imdanci
41-60 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Parmezános rakott krumpli
magyar konyhamagyarosszalonnabaconburgonyaparmezánsajtkrumplirakotttejszínes rakott krumplirakott krumpli parmezánnalTejszíncsípős kolbásztojásreszelt parmezán

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 kg burgonya héjában megfőzve, meghámozva és felszeletelve
    • 10 dkg olasz csípős kolbász
    • 15 dkg bacon
    • 4 db tojás
    • 2 db tojássárgája
    • kevés vaj
    • 3 dl tejföl
    • 10 dkg reszelt parmezán
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A burgonyákat alaposan mosd meg, hogy minden kosz eltűnjön a héjukról. Tedd egy fazékba, engedj bele annyi vizet, amennyi bőven ellepi őket, majd szórj bele egy kevés sót is. Főzd puhára a krumplikat, és amíg melegek, hámozd meg és szeleteld fel őket.
2.
A tojásokat is mosd meg alaposan, majd a forrástól számított 10 percig főzd őket, hogy keményre főjenek. Amikor elkészültek, szedd le a héjukat és karikázd fel őket is. A tejfölt, a tejszínes parmezán ízű szószt és a két tojássárgát alaposan, esetleg habverővel kever össze és fűszerezd ízlés szerint.
3.
Egy tepsit vagy egy jénai tálat vajazz ki és fektesd az aljára a felszeletelt burgonyák felét. Kicsit sózd meg a réteg tetejét, majd fektesd rá a kolbászszeleteket, valamint kend rá a tejfölös-tejszínes-tojássárgás massza felét a tetejére. Végezetül a maradék burgonyával fedd be az egészet és kend rá a maradék masszát is és tedd rá a bacont is.
4.
A sütőt melegítsd elő 180°C-ra és 35-45 perc alatt süsd pirultra.