Parmezános padlizsánkrémleves

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
1-2 személyre
kezdő szakácsoknak
Parmezános padlizsánkrémleves
Parmezános krémleveskrémleves receptekpadlizsánlevespadlizsán krémleves recept képpelkrémleves

Hozzávalók:

    • 2 padlizsán
    • 1 burgonya, megtisztítva és kockákra vágva
    • 1 sárgarépa, megtisztítva és kockákra vágva
    • 1 kis vöröshagyma, apróra vágva
    • 2 húsleveskocka
    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • őrölt fekete bors
    • 1 evőkanál reszelt parmezán
    • 1 csokor petrezselyem, finomra aprítva
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A padlizsánokat megsütjük, majd a héjukat lehúzzuk, és kockákra vágjuk.
2.
A burgonyát, a répát és a hagymát a leveskockával ízesített vízben megfőzzük, majd a padlizsánt belerakjuk, és összeforraljuk.
3.
A zöldséget botmixerrel krémesre keverjük, a tejszínt beleöntjük, és sóval, borssal ízesítjük.
4.
A reszelt parmezánból sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat kanalazunk, majd forró sütőbe (200 °C; légkeveréses sütőben180 °C) tolva megolvasztjuk.
5.
Azután kivesszük, és hagyjuk ropogósra szikkadni.
6.
A levest tányérokba szedjük, a petrezselyemmel meghintjük, és a parmezáncsipsszel kínáljuk.