Parmezános-póréhagymás felfújt

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Parmezános-póréhagymás felfújt
póréhagymaparmezán sajttejfőzőtejszíntejszínes-póréhagymás-parmezánosKarácsonyitejszínes felfújt recept

Hozzávalók:

    • 1 póréhagyma (vagy újhagyma), megtisztítva és finomra aprítva
    • 15 g olvasztott vaj
    • 10 dkg reszelt parmezán sajt
    • 8 tojás
    • 3,5 dl tej
    • 300 gParmalat főzőtejszín
    • 30 dkg finomliszt
    • 1,5 kiskanál
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A hozzávalókat szobahőmérsékletűre melegítjük. A sütőt 190 °C-ra (légkeveréses sütőben 175 °C) előmelegítjük.
2.
Muffinsütő mélyedéseit 3 deka vajjal kikenünk, és a parmezán felével megszórjuk. A tojásokat nagy tálban felverjük, majd a tejet, a főzőtejszínt, a hagymát és a maradék vajat fokozatosan belekeverjük.
3.
Egy másik tálban a lisztet a maradék parmezánnal és a sóval összeforgatjuk, majd apránként a tojásos keverékbe gyorsan beledolgozzuk. Nem baj, ha nem lesz teljesen sima.
4.
A masszát a sütőforma mélyedéseibe töltjük, és a sütőbe tolva 35-40 perc alatt megsütjük (közben a sütő ajtaját ne nyitogassuk!). Forrón tálaljuk.