Pármai csirke

Feltöltő: molnarbela55
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Pármai csirke
metélt tésztafüstölt sajtreszelt sajtgyömbérszerecsendiófehérbormézpikánscsirkefőzőtejszíntejszínes öntettelhúsos ételekpármai csirkevilágkonyhatejszínes csirke

Hozzávalók:

    • 400 gParmalat főzőtejszín
    • 1,5 kg-os csirke rántani való húsai
    • 2 ek vaj,
    • 2 ek méz
    • 3 dl száraz fehérbor
    • 1 dl víz
    • 1 csipet őrölt fehér bors
    • 1 csipet őrölt szerecsendió
    • 1 csipet őrölt gyömbér
    • 380 g tejföl
    • 20 dkg reszelt sajt
    • 20 dkg reszelt Parenyica füstölt sajt
    • 0,4 kg széles metélt tészta
    • 1 ek étolaj
    • 1 csipet
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A húsokat leöblítjük, majd papír törlővel leitatjuk róla a vizet.
2.
A sajtokat nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
3.
A húsokat bekenjük a mézzel.
4.
A vajat egy teflon edénybe tesszük és ebben elősütjük a húsokat míg szép barna színt nem kapnak.
5.
Ezt követően hozzátöltjük a bort és a vizet ízlés szerint borsozzuk, adunk hozzá szerecsendiót, fehér borsot és gyömbért.
6.
Fedő alatt puhára pároljuk és időnként megkavarjuk.
7.
A lángról levéve hozzáadjuk főzőtejszínt a tejfölt és végül a reszelt sajtokat, jól összekeverjük majd újra lefedjük egyet forralunk rajta és a lángot elzárjuk.
8.
A széles metéltet enyhén sós vízben az étolajjal megfőzzük, lecsöpögtetjük leöblítjük.
9.
a tányéron ízlésesen elrendezzük.