Parajos pulykarolád

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Parajos pulykarolád
Töltött pulykaroládSpenótos pulykarolád ReceptekSpenótos pulykaroládpulykarolád receptpulykarolád Receptekpulykarolád recept képpel

Hozzávalók:

    • 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • 7 dl húsleves (leveskockából is lehet)
    • 50 dkg leveles paraj, leszárazva, megmosva és lecsöpögtetve
    • 8 szelet pulykamell, vékonyra kiütögetve
    • 1 vöröshagyma, lereszelve
    • 1-2 evőkanál liszt
    • 300 ml Parmalat tejszínes besamel szósz
    • citromlé
    • reszelt szerecsendió
    • őrölt fekete bors
    • vaj
    • olaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A fokhagymát a felhevített olajon megfuttatjuk, majd 1 dl húslevessel felöntjük, és a parajt beletesszük.
2.
Pár percig kevergetve megfonnyasztjuk, majd szűrőkanálban hagyjuk lecsöpögni.
3.
A hússzeleteket sóval, borssal és a szerecsendióval megszórjuk, és mindegyikre parajt halmozunk, aztán egyenként feltekerjük. Hústűvel összetűzzük, nehogy a töltelék kipotyogjon.
4.
A vajat megforrósítjuk, és a hústekercseket körös-körül megsütjük, majd kiemeljük.
5.
A visszamaradt zsiradékban a hagymát megpirítjuk, és a maradék húslevessel felöntjük.
6.
A hústekercseket visszatesszük, és lefedve kb. 25 percig pároljuk.
7.
Amikor megpuhult, a lisztet a tejszínes besamel szószszal simára keverjük, és a levet behabarjuk.
8.
Sóval, borssal és citromlével ízesítjük. Párolt rizzsel, zöldséggel vagy főtt tésztával körítve kínáljuk.