Paradicsomos-parajos pulykamell

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Paradicsomos-parajos pulykamell
főzőtejszínTejszínparadicsomos pulykamellParadicsomos-parajos pulykamell

Hozzávalók:

    • 1 kis vöröshagyma, megtisztítva és kis kockákra vágva
    • 3 evőkanál olaj
    • 60 dkg pulykamell, négy szeletre vágva
    • 1 evőkanál liszt
    • 2 dl paradicsomlé
    • 50 dkg zsenge paraj
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • fél citrom
    • 100 gParmalat főzőtejszín
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A hagymát a forró olajban megfonnyasztjuk, a hússzeleteket beletesszük, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.
2.
A húst a zsírjára sütjük, egy jó evőkanálnyi liszttel meghintjük, és a paradicsomlével felengedjük.
3.
A parajt forró, sós vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük, és a leveleket egészben hagyva a paradicsomos csirkéhez keverjük. Kis lángon 2-3 percig főzzük. A fokhagymával és néhány csepp citromlével ízesítjük.
4.
Tálaláskor parajos csirkét a főzőtejszínnel meglocsoljuk, és citromkarikákkal díszítjük.