Paradicsomos-juhtúrós rakott tészta

Feltöltő: Parmalat
1-2 óra
3-4 személyre
gyakorló szakácsoknak
Paradicsomos-juhtúrós rakott tészta
Juhtúrós-tejszines tészta recept elkészítés és hozzávalóktejszínes tészta recepttejszínes tésztaJuhtúrós tésztahúsos tésztatészta ReceptekRakott juhtúrós tésztaJuhtúrós-húsos rakott tésztaJuhtúrós rakott tésztarakott tésztaEgy finom Rakott tésztarakott receptekjuhtúrós ételekJuhtúrós receptekJuhtúrós-tejszines tészta recepttejszines juhtúrós receptektejszínes rakott

Hozzávalók:

    • 5 dkg vaj
    • 20 dkg (sovány) darált hús
    • 20 dkg darált füstölt tarja
    • 1 gerezd zúzott fokhagyma
    • őrölt fekete bors
    • friss vagy szárított bazsalikom
    • friss vagy szárított majoránna
    • 30 dkg csuszatészta
    • 20 dkg juhtúró
    • 2 kiskanál sűrített paradicsompüré
    • 400 gParmalat főzőtejszín
    • 10 dkg reszelt sajt
  • a sütéshez

    • diónyi vaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A vaj felét megolvasztjuk, a húst, a füstölt tarját és a fokhagymát megpirítjuk rajta. Sóval, borssal bazsalikommal és majoránnával fűszerezzük.
2.
A húst lefedve puhára pároljuk.
3.
A tésztát a szokásos módon forró, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és lecsöpögtetjük.
4.
A juhtúrót a paradicsompürével és a főzőtejszínnel alaposan összekeverjük.
5.
Tűzálló tálat vajjal kikenünk, az aljára főtt tésztát terítünk, arra húst rétegezünk. Azután a főzőtejszínes-paradicsomos juhtúróval megcsorgatjuk.
6.
A rétegezést addig folytatjuk, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A maradék vajat a tetejére morzsoljuk, és a reszelt sajttal megszórjuk. 200 °-os sütőben (légkeveréses sütőben 180 °C) szép pirosra sütjük.